Wat zijn zilversokken?

Zilver wordt als sinds duizenden jaren over de hele wereld door verschillende culturen gebruikt als geneeskrachtig middel..

Al lang voor de ontwikkeling van moderne geneesmiddelen werd zilver al gebruikt als antibiotica door de anti- bacteriële eigenschappen.

Met de huidige technologie zijn er garen ontwikkeld met een laag puur zilver en dit wordt verwerkt tijdens het productieproces van bijvoorbeeld sokken. Gezien de krachtige eigenschappen van zilver bieden de zilversokken oplossing voor verschillende voetklachten. 

Hoe werkt Zilver?

Zilverionen hebben een positieve elektrische lading waardoor ze de celmembranen van de negatief geladen bacteriën kunnen scheuren. 

Ze hechten zich aan de DNA en RNA’s van de bacteriën en voorkomen op deze manier dat ze zich vermenigvuldigen. Dit is een niet-chemisch proces. 

Het zilver elimineert 99,9% van de bacteriën in minder dan een uur. Van zilver is bewezen dat het effectief meer dan 400 verschillende soorten bacteriën doodt, waaronder de MRSA. Dit is een bacterie die infecties kan veroorzaken, zoals een wondinfectie of een steenpuist.

De zilvervezels zijn getest op meer dan 250 wasbeurten met vrijwel geen vermindering van de antibacteriële prestaties. De zilversokken zullen in de loop van de tijd niet afslijten, afwassen of minder effectief worden en gaan de hele levensduur van het product mee.

Tijdens de productie van de sokken vindt geen chemisch proces plaats en er wordt GEEN NANOTECHNOLOGIE toegepast 

Een aantal voordelen van zilversokken op een rijtje

  • Maakt een einde aan de onaangename geur van zweetvoeten
  • Erg geschikt voor mensen die last hebben van diabetische voet
  • Voorkomt en herstelt wonden/voetschimmel/ eczeem
  • Voorkomt en herstelt transpirerende voeten
  • Activeert een natuurlijk warmte-evenwicht: koel in de zomer, warm in de winter
  • Verbetert de bloedcirculatie, voorkomt het ontstaan van oedeem
  • In geval van wondjes helpt het bacteriën te doden en zo infecties te voorkomen en het zorgt voor snelle herstel van wondjes.
  • Voorkomt bij lange reis de zwelling van de voeten en benen, voelt zeer comfortabel
  • Isoleert statische elektriciteit die zich in uw lichaam heeft verzameld en kan vermoeidheid en stress verminderen
Select more than one item for comparison.