Zilvergaren in textiel?

Wanneer je voor het eerst hoort over zilver textiel kan ik me voorstellen dat je vreemd opkijkt: zilver in kleding of sokken? Hoe werkt dat dan? In dit blog zal alles uitgelegd worden!  

Met de huidige technologiën zijn er zilvergaren ontwikkeld die bestaan uit een laag puur zilver. Dit zilver is zo stevig gehecht aan het oppervlak van de textielvezel, waardoor de eigenschappen van het zilver nog actief zijn in de producten. Deze zilvergaren worden tijdens het productieproces van kleding of sokken toegevoegd aan de stof. Deze zilvergaren kun je ook met het blote oog zien in het eindproduct.

De zilvergaren die verwerkt zijn in de producten die wij aanbieden zijn van het Duitse merk Shieldex ®. 

Nu denk je misschien: waarom worden zilvergaren verwerkt in textiel?

Zilver wordt als sinds duizenden jaren over de hele wereld door verschillende culturen gebruikt als geneeskrachtig middel.. Al lang voor de ontwikkeling van moderne geneesmiddelen werd zilver al gebruikt als antibiotica door de anti- bacteriële eigenschappen.

Hoe heeft zilver een anti- bacteriële werking?Zilverionen hebben een positieve elektrische lading waardoor ze de celmembranen van de negatief geladen bacteriën kunnen scheuren. Ze hechten zich aan de DNA en RNA’s van de bacteriën en voorkomen op deze manier dat ze zich vermenigvuldigen. Dit is een niet-chemisch proces. Bacteriën die verschillende klachten kunnen veroorzaken worden op deze manier geëlimineerd. 

Daarnaast heeft zilver de volgende eigenschappen:

 • Anti stank: op het moment dat het zweet uit het lichaam komt stinkt het niet, maar de huidbacteriën kunnen bestanddelen uit het zweet omzetten in stinkende geurstoffen. Aangezien zilver ervoor zorgt dat bacteriën gedood worden, verdwijnt de onaangename geur (van zweetvoeten bijvoorbeeld)
 • Anti-oedeem: de aanwezigheid van zilver vormt een magnetisch veld, dit bevordert de bloedcirculatie, waardoor er geen vocht meer wordt vastgehouden en oedeem wordt verlicht.
 • Anti-statisch: vermindert het gevoel van vermoeidheid. De gemetalliseerde zilvergaren, die bedekt zijn met puur zilver kunnen elektriciteit extreem efficiënt geleiden. Met het zilver wordt de lading statische elektriciteit te verdeeld, waardoor het gevoel van vermoeidheid minder wordt. Ook biedt zilver bescherming tegen elektromagnetische straling. 
 • Thermodynamisch: houdt koel in de zomer en warm in de winter. Het zilver zorgt ervoor dat het zweet vloeistof geabsorbeerd wordt en naar buiten wordt gebracht, waardoor het snel kan drogen. Voorkomt dat de voeten vochtig blijven en zorgt voor een koel gevoel.  De koude voeten bijvoorbeeld reflecteren de warmte die uit het lichaam komt en beschermen het, waardoor de voeten warm aanvoelen.

Tijdens de productie van de zilvertextiel producten die wij aanbieden vindt geen chemisch proces plaats en er wordt GEEN NANOTECHNOLOGIE toegepast. De positieve effecten van de zilver textiel producten zijn blijvend: ze verdwijnen niet bij het wassen.

Gezien de krachtige eigenschappen van zilver kunnen bijvoorbeeld sokken waarin zilvergaren verwerkt zijn oplossing bieden voor verschillende voetklachten:

 • Eczeem
 • Wondjes (infecties)
 • Voetschimmel
 • Gevoelige voeten bij diabetes patiënten
 • Koude voeten
 • De onaangename geur van zweetvoeten
 • Oedeem 
 • Opgezwollen voeten
 • Het gevoel van vermoeidheid

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Select more than one item for comparison.