Voetschimmel

Voetschimmel

Voetschimmel is een veelvoorkomende aandoening die ontstaat door de groei van schimmelsporen op de huid van de voeten. Het is vervelend en soms pijnlijk, maar gelukkig is het behandelbaar. 

Oorzaken van voetschimmel

Voetschimmel ontstaat wanneer de schimmelsporen zich in een warm en vochtig milieu kunnen vestigen, zoals bijvoorbeeld in schoenen of sokken. Daarnaast kun je het opdoen door contact met besmette vloeren of voorwerpen, zoals badmatjes of handdoeken. Een verminderde weerstand, zoals bij diabetes, kan ook bijdragen aan de ontwikkeling van voetschimmel.

Symptomen van voetschimmel

De meest voorkomende symptomen van voetschimmel zijn roodheid, jeuk, schilfering en een branderig gevoel op de aangedane huid. Soms kun je ook blaasjes of kloofjes ontwikkelen. Als je twijfelt of je voetschimmel hebt, is het verstandig om een arts te raadplegen.

Behandelmethoden van voetschimmel

Er zijn verschillende behandelmethoden voor voetschimmel, afhankelijk van de ernst van de aandoening. De zilversokken zijn ondersteunende producten voor degenen die een schimmelbehandeling krijgen. Dankzij de antibacteriële functie van zilver, kan voetschimmel sneller herstellen. 

 

 

Terug naar blog