Wat is zilvertextiel?

Een korte geschiedenis

Zilver wordt als sinds duizenden jaren over de hele wereld door verschillende culturen gebruikt als geneeskrachtig middel.. Al lang voor de ontwikkeling van moderne geneesmiddelen werd zilver al gebruikt als antibiotica door de anti- bacteriële eigenschappen.

Het zilver elimineert 99,9% van de bacteriën in minder dan een uur. Van zilver is bewezen dat het effectief meer dan 400 verschillende soorten bacteriën doodt, waaronder MRSA en VMRSA

Zilvertextiel

In de sokken en andere zilver producten die we aanbieden, worden zilvergaren verwerkt tijdens het productieproces. Zilvergaren bestaan uit een laag puur zilver. Het zilver is zo stevig gehecht aan het oppervlak van de textielvezel, waardoor de eigenschappen van het zilver nog actief zijn in de producten.

De functies van zilver

Antibacteriële functie: zilverionen hebben een positieve elektrische lading waardoor ze de celmembranen van de negatief geladen bacteriën kunnen scheuren. Ze hechten zich aan de DNA en RNA’s van de bacteriën en voorkomen op deze manier dat ze zich vermenigvuldigen. Dit is een niet-chemisch proces. Bacteriën die verschillende klachten kunnen veroorzaken worden op deze manier geëlimineerd.

Anti stank: zweetvoeten gaan vaak gepaard met stinkvoeten. Op het moment dat het zweet uit het lichaam komt stinkt het niet, maar de huidbacteriën kunnen bestanddelen uit het zweet omzetten in stinkende geurstoffen. Zilver zorgt ervoor dat de bacteriën die deze geuren veroorzaken zullen verdwijnen en hiermee zal dus ook de onaangename geur van zweetvoeten stoppen!

Anti-oedeem: de aanwezigheid van zilver vormt een magnetisch veld, dit bevordert de bloedcirculatie, waardoor er geen vocht meer wordt vastgehouden en oedeem wordt verlicht.

Anti-statisch: vermindert het gevoel van vermoeidheid. De gemetalliseerde zilvergaren, die bedekt zijn met puur zilver kunnen elektriciteit extreem efficiënt geleiden. Met het zilver wordt de lading statische elektriciteit te verdeeld, waardoor het gevoel van vermoeidheid minder wordt. 

Natuurlijk warmte- evenwicht: houdt uw voeten koel in de zomer en warm in de winter. Het zilver zorgt ervoor dat het zweet vloeistof geabsorbeerd wordt en naar buiten wordt gebracht, waardoor het snel kan drogen. Voorkomt dat de voeten vochtig blijven en zorgt voor een koel gevoel.  De koude voeten reflecteren de warmte die uit het lichaam komt en beschermen het, waardoor het warm aanvoelt.

 

Een aantal voordelen van zilversokken op een rijtje

Positieve effecten bij het fenomeen van Raynaud: het zilver in de sokken zorgt voor een betere bloedcirculatie en houdt koude voeten warm. Vermindert effectief koude rillingen tot op enkelhoogte waar zilver de voet raakt.

Dankzij de antibacteriële functie van zilver kunnen wondjes/voetschimmel/eczeem sneller genezen en worden infecties van wonden voorkomen. 

Het is een behandeling ondersteunend product voor degenen die een schimmelbehandeling krijgen.

Natuurlijke oplossing tegen jeuk

Het voorkomt de onaangename geur van zweetvoeten, omdat het de vorming van bacteriën en schimmels stopt.

Het houdt de voeten koel in de zomer en warm in de winter

Isoleert statische elektriciteit die zich in uw lichaam heeft verzameld en kan hierdoor vermoeidheid en stress verminderen

Door een magnetisch veld tot op enkelniveau te creëren, verbetert het de bloedcirculatie en kan oedeem verlicht worden.

Meer over de zilvergaren die gebruikt worden in de producten leest u op de volgende pagina: Shieldex®