SHIELDEX zilvergaren®

In de sokken en andere kleding worden zilvergaren verwerkt tijdens het productieproces. Zilvergaren bestaan uit een laag puur zilver. Dit zilver is zo stevig gehecht aan het oppervlak van de textielvezel, waardoor de eigenschappen van het zilver nog actief zijn in de producten.  

De zilvergaren die verwerkt zijn in de stof zijn van het Duitse merk SHIELDEX®

Dit merk is al meer dan 30 jaar onderzocht en getest door toonaangevende instellingen over de hele wereld en wordt algemeen aanvaard in de medische, defensie- en hightechindustrie.

Deze zilvergaren zijn gemaakt van puur zilver en bevatten geen chemicaliën of schadelijke materialen en zijn dus volledig veilig voor mens en milieu. Het zilver elimineert 99,9% van de bacteriën in minder dan een uur. Van zilver is bewezen dat het effectief meer dan 400 verschillende soorten bacteriën doodt, waaronder MRSA en VMRSA.

De zilvervezels zijn getest op meer dan 250 wasbeurten met vrijwel geen vermindering van de antibacteriële prestaties. De producten zullen in de loop van de tijd niet afslijten, afwassen of minder effectief worden en gaan de hele levensduur van het product mee. Tijdens het productieproces wordt er geen NANOTECHNOLOGIE toegepast.